Gps & Uteliv » Kök & Matlagning » Stekhällar Muurikka » Muurikka Paellapanna 50 cm
Muurikka Paellapanna 50 cm
Artnr: 901035-50
Original artnr:
Lagerstatus: Finns i lager
399 kr
PRODUKTBESKRIVNING
En mycket bra modell av paellapanna i stål med 50 cm diameter en så kallad spansk panna för paella. I en paellapanna tillagas maträtter som behöver större stekyta och en hög kant, pannan är avsedd för rätter som paella, risotto och pyttipanna mer mer.
Avsedd för gasol och öppen eld. Pannan är elegant i sin modell och passar utmärkt att servera maten på bordet eller vid grillplatsen.
Lagom storlek för 8-12 personer.
FAKTA
Paellapanna 50 cm
Stålpanna för gasbrännare eller öppen eld
Passar för muurikka gasbrännare D350, D400 och sommarkök. Ej sommarkök El.
Pannans stekegenskaper förbättras vid användning
Diameter vid övre kant 50 cm och botten 45 cm.
Bruks- och skötselråd medföljer.
Handtaget har en epoxiplastfärg och ska inte placeras över öppen eld eller rengöras med rengöringsmedel.
Instruktion före och efter användning Paella Utomhus
Koka vatten i pannan. Diska sedan ur med vatten och diskmedel. Torka den efter rengöring. Låt ej stå utomhus för torkning. Smörj insidan med matolja eller Silava stekfett. Fettet bildar en hinna och förhindrar rostangrepp och förbättrar pannans stekegenskaper. Pannan är klar för användning.
Smörj in pannan med olja både på in- och utsidan efter användning. Tänk på: Utformad för att användas med en gasbrännare och/eller öppen eld. Placera inte en tom panna över öppen eld. Undvik att överhetta pannan. Kontrollera hela tiden hur veden brinner. Du kan använda redskap av rostfritt stål och trä. Plastredskap rekommenderas inte eftersom temperaturen stiger högre än normalt i den här typen av pannor. Under användning är alla pannans delar heta. Var försiktig och skydda dig mot värmen.
Pannan får inte lämnas på elden utan övervakning av en vuxen eller en ansvarsperson. Förvara den heta pannan utom räckhåll för barn. Rengöring: Pannan har ingen non-stick-beläggning. Därför kan matrester fastna på ytorna. Låt vatten och diskmedel stå i pannan i ca en timme. Detta mjukar upp smuts. Detta mjukar upp matresterna. Diska sedan ur med vatten och diskmedel. Vid behov kan du även rengöra pannan med en grov tvättsvamp. Torka pannan och smörj lätt med olja både på insidan och utsidan. Förvara pannan på en torr plats som är skyddad mot väder och vind. Om pannan inte torkas omedelbart efter användning kan insidan rosta. Om det uppstår rostangrepp, rengör pannan med en svamp, stålull eller grillborste. Tvätta av med varmt vatten och torka och smörj in. Fettlagret som uppstår vid användning skyddar mot rostangrepp och förbättrar stekegenskaperna. Det är normalt att ytan får färgskiftningar efter viss användning. Pannan bränns in på nytt om den skadas eller fettet har tvättats bort.