Kötthantering & Utfodring » Slaktredskap » Engångshandskar Jakt Styckhandskar
Engångshandskar Jakt Styckhandskar
Artnr: ED-144626-M
Original artnr:
Lagerstatus: Finns i lager
139 kr
PRODUKTBESKRIVNING
Att hålla ren och god hygien vid passning av ett djur i skogen kan vara besvärligt i sig men det är helt nödvändigt för att hålla köttet livsmedelsdugligt. En grundförutsättning är att ha rena och rätt modell av handskar vid urtagning.
Nitrilhandskar är en riktig bra variant av engångshandskar som skyddshandskar vid slakt, detta fabrikat är klassat och godkänt för att hantera livsmedel. Använd hanskarna när du passar ett djur och så klart även vid styckningen där efter.
Som styckhandske sitter den tight och du har bra känsla med fingrarna för det du jobbar med.
Se till att förvara handskarna skyddat och helt rena innan användning.
Två storlekar L och XL
100 st i en förpackning.
Fungerar så klart utmärkt att använda till väldigt mycket annat än vi slakt och styckning.
FAKTA
Engångshandske Nitril
• Mjukt och starkt nitrilgummi.
• Mikroruggad ytstruktur på fingertopparna för bättre grepp.
• Godkända för medicinsk användning (EN 455).
• Testad enligt ASTM D6978-05 - Resistance of Medical Gloves to Permeation by Chemotherapy Drugs.
• Godkända för användning i direkt kontakt med alla typer av livsmedel, inklusive livsmedel med hög fetthalt (EN 1186). Livsmedelsgodkända.
• Vikt 3.5 ± 0,5 g.
Nitrilhandskar - hygieniska engångshandskar som används inom restaurang, vård och omsorg. Nitril är ett syntetiskt gummi som även ger bra skydd mot virus och bakterier.
Handskarna är puderfria.
Längd 24 CM
Förpackningsstorlek 100 st.
BUTIKENS OMDÖME
I livsmedelsbranschen ska du inte använda vinylhandskar när du hanterar livsmedel. De kan innehålla skadliga mjukgörande ämnen som kan överföras till livsmedlet. Dessa har märkning med glas och gaffelsymbol.
En god hygien är en förutsättning för att få en hög kvalitet på köttet. Att använda handskar, ärmskydd och förkläden i engångsplast vid urtagning och slakt är ett bra sätt att minska risken för bakterieangrepp.